Hei vaan!

Ajattelin aloitella tällaisen päiväkirja-tapaisen blogin, jossa pidän kirjaa raksaprojektimme etenemisestä. n015.gif

Tällä hetkellä ollaan aika alkupisteissä. Jotain on kuitenkin jo saatu aikaiseksi, vaikkakin tuntuu että vielä paljon menee aikaa vaan talon valintaan. Aloitetaan vaikka kertomalla meidän perusfaktoja.

Olemme siis nelihenkinen perhe. Omistamme tontin Espoossa ja pinta-alaa on 1,5ha. Poikkeuslupa on jätetty kaupungille, josta se on jo edennyt ympäristökeskukseen. Toiveissa on saada poikkeuslupa toukokuun aikana, jonka jälkeen sitten ruvetaankin rakennusluvan jättöön. Poikkeusluvassa on anottu mahdollisuutta panospuhdistamoon, mutta vielä ei ole tietoa, meneekö läpi. Voi olla, että joudutaan viime kädessä umpisäiliön asentamiseen c045.gif mutta nämä asiat selvinnevät kevään aikana.

Nyt mietitään talopakettia. Kriteerejä on paljon ja ei oikein olla osattu vielä valita talotoimittajaa. Vaihtoehtoja tällähetkellä pyörii mielessä kolme kappaletta. Haluttaisiin talo, joka ei heti kättelyssä tunnu pieneltä. Toiveissa olisi 6h+keittiö. Keittiö iso ja toimiva ja niin että ruokailutila on erillään itse keittiöstä. Kodinhoitohuoneesta uloskäynti ja kurasyöppö. Kuitenkin selkeän mallinen pohja ja ei mitään kikkailuja esim. katon rakenteissa. Simppeliä ja helppoa. Silloin on hoitaminen ja kunnostaminenkin helpompaa ja rakennuskustannuksetkin kevyempiä.

Näillä eväillä mennään. Periaatteessa ei ole väliä, onko talo yhdessä vai kahdessa kerroksessa, jos vain pohja toimii.

Nyt ollaan tehty itsellemme tavoitteeksi päättä tulevan viikonlopun aikana talotoimittajamme. Nyt saa loppua tämä pähkäily!

Lainalupaus on saatu, joten rahoitus on kunnossa. Pohjatutkimukseen on firma (Uudenmaan pohjatutkimus oy) valittu ja sovittu, että tulevat tontille 2.5

Että näihin kuviin ja näihin tunnelmiin... palailen taas uusien kuulumisten kera h010.gif