Vaikka monesti tänne blogiin tulee kirjoitettua asioista, kuin ne olisi sujuneet mutkattomasti ja sujuvasti, niin on todettava kuitenkin ettei tämä projekti ole ollut helpoimmasta päästä.
Toistaiseksi, me ei rakenneta enää koskaan

Tänään on pidetty talotoimittajan kanssa palaveria siitä, mitä korvausvaatimuksia meillä on kaikesta sössitystä työstä ja mihin he ovat valmiita tulemaan vastaan.
Talon pystytysvaiheessa tehtiin monia melko epäammattimaisia ratkaisuja, kuten höyrynsulkumuovin väärin asennusta, koolausten vinoon asentamista, yläpohjasta puuttuu edelleen yhdet nyrjähdystuennat yms.

Turhauttavinta kaikessa on kait kuitenkin se, ettei asioista kerrota ja aikatauluissa ei pysytä (talotoimittajan osalta)
Ja tässä vaiheessa viimeistään joku sanoo, että "se on yleistä rakentamisessa...."
En jaksa ymmärtää, miksi kaikki pitäisi hyväksyä aina sen takia, että se on yleistä rakennusalalla? voisiko opetella toisenlaisia toimintatapoja?
Varsinkin talotoimittajan osalta, kun poikkeuksetta jokainen asia, jossa jotain aikataulua on ollut, on mennyt pieleen.
(alkoi jo talon toimituksesta, jonka toimitusviikko lykättiin esin viikolla ja sitten talo tuotiin loppuviikosta 43).

Siispä, jos olet rakentamassa, muista seuraavaa: Kaikki mistä sovitaan, on hyvä olla kirjallisena.
Meillä sinänsä hyvä asia on se, että suurin osa keskusteluista talotoimittajan kanssa on käyty s.postin välityksellä. Nyt, kun henkilö, jonka kanssa asioista sovittiin ei ole enää yrityksen palkkalistoilla, asia korostuu entisestään.
On itsellä ainakin näyttää, mistä on sovittu!

Mutta me on nyt murheet tältä osin jätetty taaksemme. Asiat on saatu sovittua ja hommat etenee pikkuhiljaa sisustusvaiheeseen.
Mutta kyllä se lopullinen helpotuksen huokaisu tulee vasta siinä vaiheessa, kun istutaan valmiin talon olohuoneessa ja rentoudutaan!

Ja jotain positiivista. Hommat etenee raksalla tällä hetkellä hienosti! kohta päästään jo varmaan maalaamaan.
Diileri on käynyt tänään kytkemässä maalämpökoneen päälle ja kaikki lattialämmityskaapelitkin on säilyneet ehjinä.
Tänään myös näen, mikä on betonin kosteus%, sillä viikonloppuna virittelin kosteusmittausta (porasin 6cm:n reiän ja jätin sinne tiivistetysti mittarin). Tuloksista tuonnempana.
Huomenna lomailen tontilla koko päivän saaden mm. maalämpökoneen käyttöopastusta, kivaa